Så här är den nu....
Så jäkla gott det var. Och jag som skulle sluta med socker och försöka göra något åt mitt sockerbehov. Nåväl, pajen är nog snart slut. Då kör vi igen! Imorgon är iaf ananasen som ligger och mognar till sig färdig och då kan jag smaska på den istället...Så MYCKET nyttigare ;-)
Väldens enklaste smulpaj!
Detta behöver du:
Frysta eller färska bär/frukter!
100 g margarin eller smör
2 - 3 msk socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
Smält smöret och blanda i sockret, havregrynen och vetemjölet.. Smöra en pajform, i med bären/frukten och ha över lite socker om bären är lite sura, är bären frysta är det en idé att strö över lite potatismjöl. På med smuldegen och shoff in i mitten av ugnen på 225 grader. =)
(Jag tycker nästan man behöver dubbelsats av smuldegen om man har en lite större pajform.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar