tisdag 8 januari 2013

Cheesecake med passionsfrukt


Efter en vecka kommer här receptet på denna jättegoda och friska cheesecaken som jag lovat ;-)

Cheesecake
 Botten:
15 st digistivkex
75g Magarin

Krossa kexen fint, smält smöret och blanda ihop med kexen.
Tryck ut "degen" i en rund form med avtagbar botten. (Springform)
Ställ i kylen för att svalna.

Fyllning:
4st gelatinblad
2 ägg
400g philadelphiaost
2 dl Créme Fraiche
1,5 dl socker
1 tsk Vaniljsocker
1 Citron

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. 
Dela äggen i vitor och gulor.
Vispa ihop gulorna, socker och vaniljsocker så det blandas ihop. Blanda sedan i osten, Créme Fraiche och citronskal. 
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. 
Pressa ur och värm citronsaften i en kastrull, ta sedan av den från värmen. 
Krama ur gelatinbladen från vatten och låt de smälta i citronsaften. 
Låt blandningen svalna lite innan den försiktigt hälls ner i smeten under omrörning. 
Häll blandningen över botten, jämna till på toppen och ställ åter in i kylen. 
Minst en timme.. 

Glasyr:
1 gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
5st passionsfrukter

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. 
Hetta upp vattnet och sockret i en kastrull, krama ur vattnet från gelatin och låt det smälta i sockervattnet.
Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. 
Låt svalna
Häll försiktigt över på fyllningen och Låt stelna i kylen i minst 1 timme..!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar