Efter en vecka kommer här receptet på denna jättegoda och friska cheesecaken som jag lovat ;-)
Cheesecake |
Botten:
15 st digistivkex
75g Magarin
Krossa kexen fint, smält smöret och blanda ihop med kexen.
Tryck ut "degen" i en rund form med avtagbar botten. (Springform)
Ställ i kylen för att svalna.
Fyllning:
4st gelatinblad
2 ägg
400g philadelphiaost
2 dl Créme Fraiche
1,5 dl socker
1 tsk Vaniljsocker
1 Citron
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Dela äggen i vitor och gulor.
Vispa ihop gulorna, socker och vaniljsocker så det blandas ihop. Blanda sedan i osten, Créme Fraiche och citronskal.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Pressa ur och värm citronsaften i en kastrull, ta sedan av den från värmen.
Krama ur gelatinbladen från vatten och låt de smälta i citronsaften.
Låt blandningen svalna lite innan den försiktigt hälls ner i smeten under omrörning.
Häll blandningen över botten, jämna till på toppen och ställ åter in i kylen.
Minst en timme..
Glasyr:
1 gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
5st passionsfrukter
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Hetta upp vattnet och sockret i en kastrull, krama ur vattnet från gelatin och låt det smälta i sockervattnet.
Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om.
Låt svalna
Häll försiktigt över på fyllningen och Låt stelna i kylen i minst 1 timme..!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar