Smeten: Frosting:
100g Rumsvarmt smör 60g rumsvarmt smör1 1/4 dl Socker 2 1/4 dl siktat florsocker
2 Ägg 60g nötkräm
2 dl Mjöl
1 msk Kakao
1/2 tsk Bakpulver
100g nötkräm
* Värm ugnen till 175 grader (150grader om du har varmluftsugn) Vispa smör och socker krämigt, blanda ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten. Vänd till sist ner nötkrämen.
* Fördela smeten i formar (använd gärna en muffinsplåt). Formarna fyller du till ungefär hälften.Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt de färdiga kakorna svalna, gärna på ett ugnsgaller.
* Vispa smöret och florsockret till frostingen till en krämig massa, blanda sedan ner nötkrämen. Fyll frostingen i en spritspåse med en stor tyll och spritsa på kakorna eller bred ut den med en kniv.
Garnera med hasselnötskrokant!
Lycka Till :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar