kolagrottor |
Mördeg:
5 dl mjöl
1 dl socker
200g smör eller margarin
2 tsk kallt vatten
Arbeta ihop mördegen och slå in den i plastfolie för att sen lägga in den i kylen minst 30min så den får vila. Mördeg är mycket lättare att arbeta med om den är lite sval. Tryck sen ut den i aluminiumformar.
Nötkolan:
75g smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 msk sirap
2 1/4 msk mjöl
1/2 msk kakao
75g Hasselnötter
Smält smöret, rör i socker och sirap. Blanda mjölet och kakaon för att sen röra ner det i kolasmeten. Låt koka upp. Hacka hasselnötterna i önskad storlek och lägg i dom i smeten. Klicka sedan ut nötkolan i formarna och in i ugnen, längst ner i ugnen på 200grader i ca 15min..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar