onsdag 28 november 2012

Pepparkakscupcake med Vitchokladfrosting och lingon!

Pepparkakscupcake
 Pepparkaksmuffins:

150g smör
3 1/2dl socker
3st ägg
2 1/3dl gräddfil
4dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
18g pepparkakskryddor
Lingon

Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Vispa ner gräddfilen. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och kryddmixen. Vänd försiktigt ner med slickepott. Fyll formarna till ungefär hälften med smet. Dutta i 3-4 lingon i varje form. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Testa med en sticka ifall de är klara. Ta ut och låt kallna helt. 

Vitchoklad frosting:

3st äggvitor
1 3/4dl socker
200g smör, rumsvarmt
100g vit choklad

Denna kan vara lite knepig att göra, men följer man receptet och läser igenom hur man gör innan man börjar är det inga problem. Jag länkar till sidan jag har fått receptet ifrån för en mycket bra beskrivning.. steg-for-steg-swiss-meringue-buttercream..

Lycka till =) 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar