måndag 26 november 2012

SaffransSkorpor

Saffransskorpor
Recept på Saffransskorpor
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
  0,5g saffran
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån/hackad mandel
5 dl vetemjöl

Smält smöret i en gryta, blanda ner sockret och saffran. Vispa samman de båda äggen och ner i smörblandningen, vispa ihop ordentligt.
Ha i bakpulvret, vaniljsockret och mandeln, tillsätt sist mjölet och arbeta samman till en smidig, glansig deg. Den kommer fortfarande vara rätt kladdig.

Dela degen i två bitar och forma till längder. Platta ut dem ordentligt med fingrarna. Gräddas mitten av ugnen först i 175 grader i cirka 15 minuter. Skär sen längderna i sneda bitar och vända dem med snittytan upp. Ställ in plåten i ugnen igen och sänk värmen till 125 grader. Grädda ytterligare 15 minuter, om man vill kan man vända skorporna efter halva tiden. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen är helt kall, tex över natten.

Jättesnabbt och smidigt när hela degen görs i grytan. Och trotts en ganska kladdig historia, är den lätt att göra och så himla goda.. Låt väl smakas ;-)
julstrumpor
Tack bästa Filippa för Theos finfina julstrumpor som kom på posten idag.. <3 Från och med Lördag ska han börja använda dom flitigt ;-)
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar